POESITILSYNET

modtager betalinger per udgivelse

POESITILSYNET HOLDER ØJE MED POESIEN PÅ INTERNETTET. VI TRÆKKER DET BEDSTE FREM I LYSET, SÅ ALLE KAN FØLGE MED.

POESITILSYNET er helt gratis at anvende, hverken forfattere eller redaktører får honorar som det er nu. Alle udgifter til udvikling og drift, samt lettere markedsføring afholdes af stifteren.

Men vi har et brænde ønske om:

1) at medvirke til at skabe bæredygtighed for forfattergerningen. Derfor vil vi gerne kunne betale honorar til bidragende forfattere.

2) at udvikle POESITILSYNET med et decideret søgbart og tematiseret arkiv, med flere indgangsveje til teksterne.

3) at medvirke til at skabe bæredygtighed for redaktørgerningen. Derfor vil vi gerne kunne betale honorar til redaktører.

Derfor har vi brug for din hjælp. For et lille månedligt beløb, meget lavere en kop kaffe på en cafe eller i 7eleven, kan du gøre en afgørende forskel. Mange små bidrag kan skabe en økonomisk bæredygtighed, der gør os uafhængig af at tage penge op af egen lomme, og af at modtage støttekroner.

Du vælger selv hvor meget du kan undvære, og du kan altid sætte det lidt op, lidt ned eller holde en pause. Alt har betydning.

Hvorfor er det vigtigt?

POESITILSYNET har som primært formål at formidle tekster til den almindelige læser. At holde et overblik over de forskellige steder, hvor litteratur af høj kvalitet bliver til, at udvælge, tilrettelægge og redigere det bedste, og gøre det bredt tilgængeligt i tidsskriftet.

Blandt såvel etablerede som nye stemmer i dansk litteratur, skrives der hyppigt tekster af høj kvalitet på internettet, på de pågældende forfatteres sociale medier, blogs, deres hemmelige tumblr, i PDF-filer eller noget helt andet.

For at du kan følge med i det, skal du under normale omstændigheder være venner med, eller følge, mange hundrede danske forfattere, de helt nye og de etablerede. Selv hvis du gør det, så er sociale medier uberegnelige, for de viser ikke alle opslag til alle, og du er heller nødvendigvis altid til stede før teksten er forsvundet i strømmen. Strømmen er det andet problem: En fantastisk tekst kan måske være synlig en dags tid, hvis den likes og deles, og så driver den ud af fokus, og er forsvundet for eftertiden.

Hvordan virker det?

POESITILSYNET sætter de udvalgte og redigerede tekster op i et æstetisk og simpelt formsprog, gør det let og indbydende at følge, og bevarer samtidig de bedste tekster for eftertiden, gør dem søgbare og vil med tiden give forskellige indgangsveje til teksterne.

Hver tirsdag udsender vi en mail med opsamling af ugens tekster til abonnenter. Du kan også vælge at følge med på Facebook, Twitter eller Instagram, hvor der postes når der publiceres nye tekster. Man kan selvfølgelig også blot gå direkte ind på tidsskriftet.

Kurateringen foregår i tidsskriftets redaktion. Læsere kan via en formular give et tip om gode tekster, og samtidig har redaktionen en løbende opdateret oversigt over online-steder, der skal følges med i. Når en redaktør finder en interessant tekst, fremlægges den for redaktionen, derefter debatteres den, og de enkelte redaktører indstiller eller afviser den til publikation. Når en tekst er antaget kontaktes forfatteren for at få tilladelse til at udgive den, og aftale eventuelle bearbejdninger og sammensætninger af teksten.

0 støtter per udgivelse