The Red Van

støttet per måned

39 støtter
Støt The Red Van
100% sikkert Ingen binding

The Red Van er et skadesreducerende tilbud til sexarbejdere, som arbejder på gaden i og omkring Istedgade i København. Vores koncept er simpelt: Vi har indrettet en rød varevogn, som sexarbejderne kan bruge med deres kunder.

Når du støtter The Red Van med et månedligt bidrag, er du med til at sørge for, at vi kan være ude og lave opsøgende og skadesreducerende arbejde blandt en gruppe af særligt udsatte migrantkvinder. Lige nu har vi to ugentlige nattevagter, og dit bidrag kan være med til at sikre, at vi kan være ude tre nætter om ugen. Pt bliver vores vogn brugt cirka 800 gange årligt, hvilket betyder, at vi 800 gange sørger for, at der er et sikrere rum end hvad gaden kan tilbyde.

Hver fredag og lørdag nat er The Red Vans frivillige til stede ved vognen og uddeler varme drikke, kondomer, glidecreme m.m.. Vi indgår i dialog med sexarbejderne og forsøger at facilitere et mere sikkert alternativ til gaden.

Ved at tilbyde sexarbejdere et indendørs, trygt og hygiejnisk arbejdsrum, reducerer The Red Van den fare og utryghed, som ellers kan opstå, når gadebaserede sexarbejdere ikke har et sted på deres egen præmis.

En varevogn er ikke en løsning på de komplekse usikkerheder og realiteter, som gadebaserede sexarbejdere i Danmark står over for. Men det er et forsøg på at forbedre og promovere deres rettigheder, sundhed og sikkerhed.

Øget sikkerhed betyder ikke, at der kommer mere sexarbejde på gaden, det er i stedet for med til at sikre bedre vilkår for gadebaserede sexarbejdere.

Vi har et tæt samarbejde med ledende forskere på migrations- og sexarbejderområdet. Vores arbejde er forankret i praksisser, viden og forskning i, hvordan man skadesreducerer bedst muligt.